چالش ها و راهکارهای سرمایه گذاری در کشاورزی و صنایع غذایی / جذب سرمایه در بخش کشاورزی از موضوعات راهبردی توسعه محسوب می شود
چالش ها و راهکارهای سرمایه گذاری در کشاورزی و صنایع غذایی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در پنل تخصصی صنایع غذایی و کشاورزی درنمایشگاه کیش اینوکس 2024 اظهار کرد:در دنیای امروز، کشاورزی و صنایع غذایی به عنوان بخش حیاتی اقتصادی و اجتماعی، نقش مهمی در زندگی دارد.
امیر یوسفی گفت:این صنایع علاوه بر تامین نیازهای غذایی جامعه، به عنوان یکی از پایههای اقتصاد ملی و منبع اشتغال، اهمیت ویژهای دارند.
وی افزود: کشاورزی و صنایع غذایی همواره با چالشهایی نظیر کاهش بهرهوری، افزایش ضایعات و نیاز به نوآوری مواجه هستند.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان تصریح کرد:صنعت کشاورزی به علت تاثیرات مستقیمی که درحفظ محیط زیست، ایجاداشتغال، توسعه پایدار، تامین استقلال و امنیت غذایی داشته، همواره نقش مهمی دراقتصاد کشورها از جمله ایران دارد.
وی گفت:ورود سرمایه به بخش کشاورزی یکی از چالشهای دولت ها و سرمایه گذاران بوده است.
یوسفی بیان کرد:آمارها نشان می دهد که تولیدات بخش کشاورزی بین 15 تا 20 درصد ارزش صادرات غیر نفتی و 20درصد اشتغال کشور را در اختیار دارد و این بخش تامین کننده 90 درصد مواداولیه صنایع تبدیلی کشاورزی و 15درصد تولیدات ناخالص داخلی به قیمت جاری در اقتصاد ایران را دارا است.
جذب سرمایه در بخش کشاورزی از موضوعات راهبردی توسعه محسوب می شود
رئیس اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد:هرچه میزان جذب سرمایه در بخش تولیدات کشاورزی بیشتر باشد به همان میزان راندمان تولید افزایش یافته و سبب بالا رفتن میزان بهره وری و عملکرد بهتر بخش کشاورزی می گردد.
وی افزود: با کارایی بخش کشاورزی فقر در کشور کاهش پیدا می کند.
یوسفی گفت: با توجه به شرایط حال حاضر کشور و تحریم ها، افزایش تولیدات کشاورزی نیاز به واردات محصولات کشاورزی را کاهش می دهد.
وی در ادامه گفت:ارتقای سطح آگاهی و آموزش در حوزههای کشاورزی و صنایع غذایی بسیار مهم است. آموزش کشاورزان درباره روشهای کشاورزی پایدار و ارتقاء تغذیه سالم در میان مصرفکنندگان میتواند به بهبود عملکرد و تولید محصولات کشاورزی و غذایی و همچنین بهبود سلامت و کیفیت زندگی جامعه کمک کند. این آموزشها میتوانند شامل کاشت، داشت، برداشت، روشهای آبیاری، کوددهی، کنترل آفات و بیماریها، مدیریت مزارع و غیره باشد.
وی افزود:همچنین آموزشهایی در صنایع غذایی برای تولید محصولات سالمتر با بستهبندی بهتر در راستای کاهش هدررفت محصولات غذایی، افزایش کیفیت و سلامت آنها میتواند سبک زندگی افراد جامعه را تغییر دهد.