نشست هم اندیشی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با فعالان اقتصادی، کارآفرینان و تولیدگنندگان استان گلستان در قالب شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان سقف پایین تسهیلات بانکی و محدودیت اختیارات بانکهای گلستان را یکی از مشکلات پیش روی اقتصاد استان عنوان کرد و گفت: برخی از واحدهای تولیدی برای تأمین مالی مجبور شدهاند حسابهای خود را به تهران منتقل کنند که این مسئله موجب فرار سرمایه از استان میشود.
امیر یوسفی در نشست هم اندیشی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با فعالان اقتصادی، کارآفرینان و تولیدگنندگان استان گلستان در قالب شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی از سیاستهای ناپایدار تجاری نیز انتقاد کرد و گفت: توسعه تجارت با بخشنامههای خلقالساعه ممکن نیست. بهدست آوردن بازار خارجی سالها زمان میبرد، اما با یک ممنوعیت ناگهانی صادرات، مشتری خارجی بهسرعت سراغ رقبا میرود.

وی در ادامه خواستار آن شد که به جای ممنوعیت، تعرفههای صادراتی بسته شود تا بازارهای بینالمللی حفظ شوند.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان با اشاره با لایجه جدید مالیاتی بیان کرد: این لایحه به درستی کارشناسی نشده و تصویب آن به شکل فعلی میتواند پیامدهای جبرانناپذیری برای واحدهای تولیدی به دنبال داشته باشد.
وی افزود: اگر این لایحه به همین شکل تصویب شود، بسیاری از شرکتها و واحدهای تولیدی ناگزیر از تعطیلی خواهند شد. این یک تهدید واقعی برای اشتغال و اقتصاد استان است.
یوسفی سپس به مسئله ناترازی برق پرداخت و آن را یکی از موانع اصلی تولید دانست و گفت: ما هر ماه به طور میانگین ۹ روز قطعی برق و گاز داریم؛ در این شرایط چطور تولید میتواند سرپا بماند.
وی تأکید کرد که رفع این مشکل به یک کار جهادی نیاز دارد و باید موانع بیمورد و استعلامهای زائد در مسیر احداث نیروگاههای خورشیدی حذف شود.
یوسفی افزود: بخش خصوصی آماده سرمایهگذاری است، اما نیازمند همکاری سریع و بدون بروکراسی دولت و مجلس هستیم.
وی با اشاره به شعار سال مبنی بر «سرمایهگذاری برای تولید»، تصریح کرد: آیا قوانین سرمایهگذاری بازنگری شدهاند سرمایهگذار باید از ۱۸ نهاد استعلام بگیرد که بسیاری از آنها غیرضروریاند. قانون بهبود محیط کسبوکار تصریح دارد که دستگاههای اجرایی باید نظر تشکلهای بخش خصوصی را جویا شوند، اما این مهم رعایت نمیشود.
وی خواستار بازنگری کامل در قوانین سرمایهگذاری و اجرای دقیق ماده ۳ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار شد
یوسفی اظهار کرد: دستگاهها باید هنگام تدوین مقررات، نظر تشکلهای بخش خصوصی را جویا شوند؛ این در قانون هم آمده است.
وی از مجلس خواست: در تدوین و اصلاح قوانین، حتماً نظرات بخش خصوصی اخذ شود تا هنگام اجرا دچار چالش نشویم.
یوسفی با ابراز رضایت از پیشرفت کلی طرح منطقه آزاد اینچهبرون، از کندی دولت در ایجاد زیرساختهای پایهای مانند آب، برق و گاز انتقاد کرد و گفت: ایجاد این زیرساختها وظیفه دولت است و باید با جدیت و سرعت بیشتری دنبال شود.
یوسفی به بحران خشکسالی نیز پرداخت و گفت: برای تأمین آب مطمئن، چارهای جز شیرینسازی آب دریای خزر نداریم. اتاق بازرگانی سالهاست این موضوع را مطرح کرده اما هنوز نتیجه عملی حاصل نشده، در حالی که کشورهای همسایه به سرعت در حال اجرای چنین طرحهایی هستند. نباید عقب بمانیم.

