نشست هم اندیشی اعضای هیئت رئیسه اتاق ایران با اعضای هیئت نمایندگان اتاق گرگان با حضور کیانمهر سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان
رییس اناق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در نشست هم اندیشی اعضای هیئت رئیسه اتاق ایران با اعضای هیئت نمایندگان اتاق گرگان اظهار کرد: استان گلستان از سرمایه گذاری شرکت های بزرگ دولتی و خصولتی با دلار ارزان قیمت بی نصیب بوده است.
امیر یوسفی گفت: گلستان در حوزه های صنعت، کشاورزی و گردشگری از ظرفیت های متنوعی برخوردار است، اما به دلایل مختلف درآمد سرانه آن کمتر از میانگین کشوری است.
وی افزود:یکی از مشکلات اصلی این استان که تولید کننده محصولات اساسی است این است که مجبور به تبعیت از قیمت گذاری دستوری است. به این صورت که هزینه های تولیدکننده گان گلستانی با بازار آزاد تامین می شود اما قیمت گذاری کالا، دولتی یا همان دستوری است.
یوسفی بیان کرد: از سوی دیگر آن تعداد نهادهای بزرگ که سرمایه های کلانی در استان دارند نیز تمامی درآمدها هایشان به تهران سرازیر می شود و هیچ نفعی به اقتصاد استان نمی رسانند.

وی تصریح کرد: امروز حوزه تولید و تجارت وضعیت خوبی ندارد و به اعتقاد من علاوه بر تحریم ها، قوانین، مقررات و تصمیمات غیر کارشناسی علت بروز این مشکلات است.
رییس اتاق بازرگانی گرگان گفت: خوشبختانه در استان گلستان تعامل خوبی بین اتاق و دستگاه های اجرایی وجود دارد و معمولاً برخی مشکلات با تبادل نظر حل می شود اگر چه برخی از مشکلات در استان ها جنبه ملی دارد اما انتظار می رود که اتاق ایران با همکاری نزدیک اتاق های سایر استان ها بتواند نظرات کارشناسی خود را در خصوص راهکارهای حل مشکلات به دولت بقبولاند.
وی ادامه داد: برای رسیدن به این مقصود، نیازمند تبادل نظر بیشتری بین اتاق ها هستیم و پیشنهاد می کنم بر اساس ظرفیت ها و توانمندی استان ها، هریک ازاتاق ها مامور پیگیری امری خاص باشد و با هماهنگی و همکاری سایر اتاق ها، دیدگاههای کارشناسی ارائه کند که البته این مسئله از پراکندگی پیگیری ها که معمولا اثر کمتری دارد جلوگیری می کند .
وی افزود: یکی از مهم ترین فعالیت های دوره جدید هیات نمایندگان اتاق گرگان ، تشکیل 10 کمیسیون تخصصی به منظور پیگیری مطالبات فعالان اقتصادی بوده است.
یوسفی بیان کرد: دبیرخانه کمیسیون های تخصصی با برنامه ریزی و هماهنگی روسای کمیسیون ها با حضور فعالان بخش خصوصی، مشاورین و صاحب نظران دستگاه های تخصصی و با دستور کار مشخص اقدام به برگزاری جلسات می کنند، که تاثیر قابل توجهی در رفع مشکلات و بهبود فضای کسب وکار داشته است.
وی تصریح کرد: در بخش فعالیت های بین المللی اتاق گرگان نیز امسال با 7مورد اعزام، پذیرش و شرکت در دو نمایشگاه خارجی و 2نمایشگاه داخلی و برگزاری 4 همایش شناخت بازار کشورهای هدف و برگزاری 2 وبینار با کشورهای همسایه توانستیم ظرفیت های تولیدی و تجاری استان را به دیگر کشورها معرفی کنیم.
رییس اتاق بازرگانی با بیان اینکه بی شک توسعه و تقویت تجارت یکی از مهمترین رسالتهای اتاق است، اظهار کرد: از آنجا که اتاق ها نسبت به کشورهای هدف تجاری خود شناخت کاملی دارند، به نظر می رسد در بودجه بخش بین الملل اتاقها بایستی بازنگری و تجدیدنظر صورت گیرد تا با واقع نگری و عدالت محوری بتوانیم توانمندی اتاق ها را در حوزه تجارت ارتقاء دهیم.
وی ادامه داد: در بخش آموزش نیز اتاق گرگان در تمام مدت فعالیت این دوره بسیار پیشرو بوده است به طوری که در 10 ماهه امسال با برگزاری 122 دوره و حضور22 هزار و 876 نفر رشد 31 درصدی داشته است.
یوسفی خاطر نشان کرد: در بخش صدور گواهی مبدا در 10 ماهه امسال نیز شاهد رشد 16درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم و در صدور کارت بازرگانی نیز شاهد رشد 46درصدی بودیم .


رییس اتاق بازرگانی گرگان در ادامه افزود: اتاق گرگان در حوزه صدور کارت بازرگانی در کشور رشد قابل توجهی داشته است و این نشان دهنده سرعت در صدور کارت ها است.
وی افزود: اگر چه اخذ کارت بازرگانی آسانتر شده اما این مساله به نوعی هم فرصت است و هم آسیب.
یوسفی ادامه داد: فرصت از این منظر که شاهد بروز و حضور بازرگانان جوان وجدید در عرصه تجارت هستیم و آسیب از این نظر که شاهد افزایش قابل توجه کارت های اجاره ای که مشکلات خاص خودش را به همراه دارد.
به گفته وی، به نظر می رسد قوانین و مقررات صدور کارت بازرگانی بایستی مورد بازنگری قرار گیرد.
رییس اتاق بازرگانی گرگان با بیان اینکه کریدور اینچه برون که یکی از کریدورهای شمال-جنوب است به دست روسای جمهور 3 کشور افتتاح شد، هم گفت: این کریدور، چین و کشورهای مسیر خود را به اروپا و کشورهای حوزه خلیج فارس متصل می کند و به همین دلیل یکی از کریدورهای مهم کشور محسوب می شود.
وی گفت: سال های گذشته شاهد کم توجهی دولت به این کریدور بوده ایم و احساس می شود کسانی قصد دارند که نگذارند این کریدور جان بگیرد.
وی افزود: این کریدور بسیار امن است و بایستی همه کمک کنند با تقویت زیرساختهای اینچه برون اقتصاد کشور تقویت شود.
وی افزود: نکته دیگر بحث خشکسالی ها در کشور است که همه را نگران کرده و همانطور که همه می دانیم کشور از خشکسالی رنج می برد.
یوسفی ادامه داد: اتاق گرگان از 5 سال پیش بصورت جدی برای پیشگیری از این مساله دست به کار شد و طرحهایی را در خصوص شیرین سازی آب دریای خزر آماده کرد و این طرحها به دستگاههای ملی معرفی شد اما علی رغم اهمیت این طرحها، عملیاتی نشد که امید داریم اتاق ایران در این خصوص به کمک ما بیاید.
وی افزود: در این طرح تامین آب شرب برای استانهای گلستان و خراسان شمالی و رضوی پیش بینی شده است.
یوسفی گفت: اتصال خط آن گرگان -اینچه برون به شاهرود یکی از دیگر از طرح های توسعه اقتصادی اتاق است که حدود 180کیلومتر بوده که مسیر فعلی اینچه برون به جنوب را 500 کیلومتر نزدیک تر و توان حمل بار را از حدود 3 میلیون تن به 12 میلیون تن افزایش خواهد داد که متاسفانه این طرح هم مورد بی مهری قرار گرفت.
به گفته وی اگر چه از این دست طرح ها در استان های مختلف بسیار مطرح است،اما به نظر میرسد که اتاق ایران با پشتیبانی از چنین طرح هایی که بستر کارشناسی بالایی دارد و بخش خصوصی آن را پیشنهاد می کند پشتیبانی کند.