تاثیر شگفت انگیز دانه های ذرت بر روی جنین و مادر
گروه صنعتی بهاران پیمان گلستان (ساویس) در کنار فرآوری و انجماد محصولات کشاورزی به روش IQF (همچون سبزیجات برگی و غیر برگی همانند سیب زمینی، ذرت، نخود فرنگی، هویج، پیاز و … و همچون میوه هایی همانند توت فرنگی، آلبالو، انبه و … )، بسته بندی و نگهداری محصولات غذایی و کشاورزی در سردخانه نیز انجام می شود.
ذرت یکی از پرمصرفترین غلات در جهان است. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است. ویار ذرت برشته در دوران بارداری بسیار متداول است. اما آیا خوردن ذرت در بارداری بی خطر است؟
زنی كه در دوران بارداری خود، بر اثر تغییرات هورمونی دچار احساس بی حالی می شود، نباید خود را سرزنش كند، چون در این دوره از زندگی نیاز کلی بدن زنان باردار به آنزیم ها، ویتامین ها، مواد معدنی، چربی و پروتئین ها به شدت افزایش می یابد. بنابراین، یک زن باردار باید برای برطرف نمودن نیازهای بدن خود و رشد مناسب جنین داخل رحمش در انتخاب برنامه غذایی روزانه خانواده دقت بیشتری بکند.
به همین دلیل، بیشتر پزشكان متخصص زنان و زایمان ادعا می كنند كه استفاده از برنامه غذایی متعادل و داشتن یک رژیم غذایی معقول در دوران بارداری زنان امری بسیار ضروری است. در واقع، زنان باردار باید این شرایط را رعایت كنند تا مطمئن شوند که کودک درون رحمشان از مواد مغذی ضروری تغذیه کرده و از رشد مناسبی برخوردار می باشد. همچنین، به عنوان یك خانم باردار فراموش نکنید كه استفاده از یک رژیم غذایی مناسب در طی این دوران حساس از زندگی به شما اطمینان میدهد تا کمتر با مشکلات و پیچیدگیهای خاص دوران بارداری مواجه شوید و در نتیجه، بتوانید این دوران را با امنیت و راحتی کامل پشت سر بگذارید.
برای این منظور، یک زن حامله باید در میان وعده های خود بیشتر از مواد مغذی و کمکالری استفاده کند، كه انتخاب گروه غلات یك گزینه کم کالری و ایدهآل برای این افراد به شمار می رود.
فواید سلامتی ذرت در دوران بارداری چیست؟
تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا
ذرت حاوی ماده کاروتنوئیدی به نام زآگزانتین است که خاصیت اکسیداتیو دارد. زآگزانتین ممکن است مانع از دژنراسیون ماکولا شود. با این وجود، مطالعات بیشتری برای بررسی نقش کاروتنوئیدها در جلوگیری از بروز برخی اختلالاتی که بر نوزادان تاثیر می گذارد، لازم است.
سیستم عصبی و عضلانی
ذرت حاوی تیامین است که در سوخت و ساز انرژی نقش داشته و برای عملکرد عضلات و سیستم عصبی ضروری است.
یبوست
فیبر موجود در ذرت ممکن است مشکلات هضم غذا مانند یبوست را برطرف می کند که ممکن است در اوایل بارداری تجربه کنید.
تولد نوزاد نارس
ذرت دارای فولیک اسید است که در دوران بارداری برای کاهش خطر اسپینا بیفیدا و سایر ناهنجاری های عصبی کودک لازم است.
ایمنی بدن
بتاکاروتن موجود در ذرت، ویتامین A لازم برای عملکرد سیستم ایمنی و رشد سالم کودک را فراهم می کند.
عوارض جانبی مصرف ذرت در دوران بارداری
شکی نیست که مصرف ذرت در دوران بارداری بسیار مفید است اما با این حال مصرف بیش از حد این مواد غذایی باعث افزایش وزن در دوران بارداری خواهد شد .
اسید های چرب موجود در ذرت ممکن است منجر به بروز بیماری های قلبی شود.
برخی خانم ها از سوءهاضمه ناشی از مصرف ذرت در دوران بارداری شکایت دارند.
اقدامات احتیاطی در رابطه با مصرف ذرت در دوران بارداری
اقدامات احتیاطی مصرف ذرت در دوران بارداری عبارت است از :
- پس از خرید ذرت، آن را سریعا مصرف کنید تا از تمامی خواص آن بهره مند شوید.
- در صورت عدم تمایل به مصرف ذرت از کندن پوسته آن خودداری کنید.
- دانه های ذرت را داخل ظروف در بسته در فریزر نگهداری کنید تا خواص آن حفظ شود.
- نشاسته ذرت به طور کلی به عنوان مکمل مورد استفاده قرار می گیرد و هرگز نباید به تنهایی مصرف شود.
- ذرت بو داده حاوی چربی های ترانس بالا است و نباید در دوران بارداری بیش از حد میل شود که در غیراین صورت برای جنین کشنده خواهد بود و پس تا حد ممکن ذرت را به صورت آب پز میل کنید.
- شربت ذرت دارای شیرین کننده های افزودنی است که بهتر است از مصرف آن در بارداری خودداری کنید.
– بسته بندی 450 گرمی
– منجمد شده به روش انجماد سریع IQF
اثرات منفی مصرف دانه های ذرت در دوران بارداری زنان:
یادتان باشد كه شما هم ممکن است برخی از عوارض منفی مصرف دانه های ذرت را در مصرف مقادیر زیاد آن تجربه کنید. به همین علت، در ادامه این مقاله، برخی از عوارض احتمالی که ممکن است بر اثر مصرف بیش از حد دانه های ذرت در بدن زنان باردار ظاهر شود، بیان شده است. مهمترین این موارد عبارتند از:
به یاد داشته باشید دانه های ذرتی که به صورت صنعتی آماده مصرف شده اند، سرشار از قند، نمک و چربی هستند. بنابراین، مصرف بیش از حد آنها در دوران بارداری میتواند برای مادر باردار و جنین داخل رحم او خطرناک باشد.
همچنین، مصرف محصولات سبوسدار ممکن است ناراحتیهای خاصی مانند گاز روده، نفخ و درد شکم را در بدن زنان باردار ایجاد كرده و توانایی بدن این افراد را برای جذب مواد معدنی، روی و آهن به شدت کاهش دهد. البته، فراموش نکنید كه این عوارض فقط در صورت مصرف بیش از حد دانه های ذرت بروز خواهد کرد. علاوه بر این موارد، یادتان باشد كه دانه ذرت دارای ماهیت اسیدی هستند. بنابراین، مصرف آنها باعث اسیدی شدن خون و بافتهای بدن زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد خواهد شد، كه شما به عنوان یك خانم باردار باید برای از بین بردن این مشکلات در كل دوران بارداری خود از سبزیجات، جوانه ها و میوه های تازه استفاده کنید.
اگر شما هم از سندرم روده تحریک پذیر رنج میبرید، ممکن است شرایط بدنتان با مصرف بیش از حد دانه های ذرت تشدید شود.
با این حال، برای این که بتوانید احساسات خود و آنچه را که در فکر دارید، کنترل کنید، بهتر است به دنبال هدایت یک متخصص تغذیه باشید.
برای سفارش محصولات کشاورزی نیمه آماده همچون سیب زمینی، ذرت، نخود فرنگی، هویج، پیاز و … با کیفیت و مرغوب از بهاران پیمان گلستان (ساویس) و کسب اطلاعات بیشتر با تیم فروش ما تماس بگیرید.