گروه صنعتی بهاران پیمان گلستان (ساویس) در کنار فرآوری و انجماد محصولات کشاورزی به روش IQF (همچون سبزیجات برگی و غیر برگی همانند سیب زمینی، ذرت، نخود فرنگی، هویج، پیاز و … و همچون میوه هایی همانند توت فرنگی، آلبالو، انبه و … )، بسته بندی و نگهداری محصولات غذایی و کشاورزی در سردخانه نیز انجام می شود.
ذرت، یک ماده غذایی خوشمزه برای همه ردههای سنی، به ویژه کودکان است. این ماده غذایی شیرین، به رنگ زرد روشن بوده و مقادیر زیادی پروتئین دارد که این ویژگی باعث می شود تا همه والدین از ذرت در برنامه غذایی نوزادان خاستفاده کنند؛ اما قبل از اضافه کردن این ماده غذایی شگفتانگیز به برنامه روزانه فرزند خود، اطمینان حاصل کنید که ذرت برای حفظ سلامت بدن کودکان ایمن است؛ همچنین، اطلاعات کاملی در مورد فواید و عوارض آن به دست آورید. در ادامه این مقاله، به همه سؤالات شما، مادران جوان در مورد قرار دادن ذرت در رژیم غذایی نوزادان پاسخ داده میشود.

ذرت در برنامه غذایی نوزادان
لازم به ذکر است که ذرت در برنامه غذایی نوزادان، ایده ایمنی است، اما شما نمیتوانید این ماده غذایی را به عنوان اولین غذای جامد به رژیم روزانه فرزند خود اضافه کنید. به توصیه آکادمی اطفال آمریکا (AAP) پیش از افزودن ذرت به رژیم غذایی کودک خود، او را با مواد غذایی سبک مانند غلات، میوهها و سبزیجات پخته تغذیه کنید. همچنین، اگر فردی در خانواده شما سابقه آلرژی به ذرت داشته باشد، باید از قرار دادن این ماده غذایی در برنامه روزانه فرزند خود تا زمانی که او به اندازه کافی رشد نکرده است، پرهیز کنید. همچنین، نوزادان مبتلا به اگزما نباید ذرت مصرف کنند، مگر اینکه پزشک متخصص اطفال، استفاده از این ماده غذایی را توصیه کرده باشد.
زمان و نحوه استفاده از ذرت در رژیم غذایی کودکان
طبق نتایج تحقیقات آکادمی آمریکایی اطفال (AAP)، پس از اتمام شش ماهگی، زمانی که نوزاد شروع به خوردن سایر مواد غذایی جامد میکند، میتوان ذرت را هم به وعدههای غذایی او اضافه کرد. با این حال، اگر شما در مورد واکنشهای آلرژیک بدن فرزند خود به مصرف ذرت نگران هستید، صبر کنید تا او یک ساله شود. علاوه بر این موارد، لازم است بدانید که ذرت، روند هضم دشواری دارد؛ بنابراین تا زمانی که سیستم گوارش نوزاد شما به طور کامل رشد نکرده است، این ماده غذایی را به برنامه روزانه او اضافه نکنید. در ادامه این مقاله، روشهای مختلفی برای قرار دادن ذرت در برنامه غذایی نوزادان ارائه شده است که به شرح زیر میباشند:
- در ابتدا، ذرت را به شکل پوره در آورده و در وعدههای غذایی فرزند خود قرار دهید.
- هنگامی که کودک شما 18 تا 24 ماهه شد، شما میتوانید از در داخل پوره او، از تکه های ذرت خرد شده هم استفاده کنید.
- در نهایت، زمانی که فرزند شما دو ساله یا بیشتر شد و یاد گرفت که از دندانهای تازه رشد یافته خود برای جویدن مواد غذایی جامد استفاده کند، شما میتوانید دانههای ذرت را به وعدههای غذایی او اضافه کنید؛ اما اطمینان حاصل کنید که کودک میتواند همه دانههای ذرت را به طور کامل بجود.
یادتان باشد که هیچ ماده غذایی دیگر را جایگزین ذرت نکنید، زیرا این دانههای دارای ارزش غذایی بالایی هستند. با این حال، اگر مجبور هستید تا به طور موقت، ذرت را از رژیم غذایی فرزند خود حذف کنید، صبر کنید تا مدتی بگذرد؛ سپس، دوباره ذرت را به عنوان یک ماده غذایی مفید به برنامه روزانه او معرفی کنید.
ارزش غذایی ذرت
جالب است بدانید که دانههای ذرت غنی از ویتامینهای گروه B، تیامین، نیاسین، اسید پانتوتنیک (B5) و فولات هستند. همچنین، این ماده غذایی حاوی فیبرهای مفید، مواد معدنی، منیزیم و فسفر میباشد. در ادامه این مقاله، جدول ارزش تغذیهای ذرت بیان شده است. ارزش غذایی هر 100 گرم (3.5 اونس) ذرت به شرح زیر میباشد:
- انرژی 360 کیلوگرم (86 کیلوکالری)
- کربوهیدرات 18.7 گرم
- پروتئین 3.27 گرم
- چربی 1.35 گرم
- ویتامین A 9 میکروگرم
- لوتئین زاکسنتین 644 میکروگرم
- تیامین (B1) 155 میلیگرم
- ریبوفلاوین (B2) 055 میلیگرم
- نیاسین (B3) 77 میلیگرم
- اسید پانتوتنیک (B5) 717 میلیگرم
- ویتامین B6 033 میلیگرم
- فولات (B9) 42 میکروگرم
- ویتامین C 8 میلیگرم
- آهن 0.52 میلیگرم
- منیزیم 37 میلیگرم
- منگنز 0.163 میلیگرم
- فسفر 89 میلیگرم
- پتاسیم 270 میلیگرم
- روی 0.46 میلیگرم
ارزش غذایی ذرت
بر اساس این توضیحات، اگر شما میزان متعادلی از ذرت را به برنامه غذایی فرزند خود اضافه کنید، مزایای شگفتانگیزی را برای بدن او ارائه خواهد داد. برخی از مهمترین مزایای قرار دادن ذرت در رژیم غذایی نوزادان عبارتند از:
– بسته بندی 450 گرمی
– منجمد شده به روش انجماد سریع IQF
بهبود روند رشد سلولهای بدن نوزادان با مصرف ذرت
به خاطر بسپارید که ذرت غنی از ویتامینهای گروه B است. تیامین از روند رشد مغز و اعصاب فرزند شما حمایت میکند؛ نیاسین با بهبود متابولیسم بدن کودک، قند، پروتئین و اسیدهای چرب مورد نیاز او را فراهم میکند؛ در نهایت، فولات نیز به بهبود روند رشد سلولهای جدید بدن او کمک شایانی میکند.
محافظت از سلولهای خونی نوزادان با مصرف ذرت
حضور آنتیاکسیدانها (به دلیل وجود ویتامین E) در دانههای ذرت باعث میشود که این ماده مغذی از سلولهای بدن نوزادان در برابر انواع آسیبها محافظت کند. همچنین، ذرت حاوی ترکیبات فنولی فرسول اسید میباشد که به عنوان یک عامل ضد سرطان قوی شناخته است. بر این اساس، میتوان ادعا کرد که آنتیاکسیدانهای موجود در دانههای ذرت از آسیب رسیدن به بافتها و DNA بدن نوزادان جلوگیری میکنند.
تأمین سلامت چشم و پوست نوزادان با مصرف ذرت
در نظر داشته باشید که ذرت غنی از ویتامین A است؛ منبعی غنی از بتا کاروتن است که قدرت بینایی نوزادان را به میزان قابل توجهی بهبود میبخشد. همچنین، بتا کاروتن موجود در دانههای ذرت به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی در بدن کودک شما عمل کرده و سلامت پوست او را تضمین میکند.
مصرف ذرت در نوزادان، به افزایش وزن آنها کمک میکند
همانطور که قبلاً بیان شد، حدود 100 گرم ذرت حاوی 350 کالری است؛ بنابراین، اگر کودک شما وزن کمی دارد، اضافه کردن ذرت به رژیم غذایی او میتواند به افزایش وزن بدنش کمک شایانی بکند. حتی کودکانی با وزن طبیعی نیز میتوانند از این سبزی، به منظور حفظ وزن بدن خود، پس از قطع روند تغذیه با شیر مادر استفاده کند.
بهبود عملکرد عضلات و اعصاب نوزادان با مصرف ذرت
لازم است بدانید که دانههای ذرت حاوی فسفر، پتاسیم، منیزیم و آهن هستند. فسفر از سلامت استخوانهای نوزادان حمایت میکند؛ پتاسیم و منیزیم برای عملکرد مناسب عضلات و اعصاب کودکان ضروری هستند؛ در نهایت، آهن نیز عملکرد مغز فرزند شما را به میزان قابل توجهی بهبود میبخشد.
مصرف ذرت در نوزادان، روند هضم سایر مواد غذایی را بهبود میبخشد
فیبر بالای موجود در دانههای ذرت باعث میشود که این ماده غذایی به عنوان یک ملین طبیعی شناخته شود؛ بنابراین، اگر کودک شما با یبوست داشته باشد، غذاهایی از قبیل پوره ذرت میتواند به حل این مشکل او کمک شایانی بکند. همچنین، دانههای ذرت دارای روغن طبیعی هستند؛ این دانهها میتوانند به رفع یبوست نوزادان کمک کنند. جالب است بدانید که چوب ذرت نیز برای درمان مشکلات مربوط به سیستم گوارش انسان بسیار مفید است؛ اما این ماده، تصفیه نشده است؛ بنابراین، در وعدههای غذایی فرزند خود، تنها از دانههای این سبزی شگفتانگیز استفاده کنید.
عوارض جانبی مصرف ذرت در نوزادان
قندهای طبیعی موجود در دانههای ذرت میتوانند به سرعت به نشاسته تبدیل شوند؛ از این رو، قرار دادن ذرت در وعدههای غذایی برخی از نوزادان مفید نمیباشد.
آلرژی، به علت وجود پروتئین در دانههای ذرت ایجاد میشود. در واقع، میتوان ادعا کرد که پروتئین انتقال لیپید (LTP)، علت عمده بروز واکنشهای آلرژیک در بدن نوزادان است، زیرا این نوع پروتئین پس از خرد کردن، پختن و حتی هضم این دانهها نیز از بین نمیرود. آلرژن دیگر موجود در ذرت، پروتئین ذخیرهسازی موجود در دانههای آن است. هر دو نوع این پروتئینها میتواند باعث بروز آلرژیهایی مانند اگزما و رینیت آلرژیک در بدن کودکان شوند.
علائم بروز آلرژی ذرت در بدن نوزادان
اگر هر کدام از علائم زیر را در بدن فرزند خود مشاهده کردید، فوراً دانههای ذرت را از برنامه غذایی او حذف کنید. رایجترین این علائم عبارتند از:
- بروز بثورات پوستی یا ایجاد خارش
- تهوع، درد معده، سوء هاضمه، استفراغ یا اسهال
- آبریزش بینی
- عطسه کردن بیش از حد نوزاد
- سردرد شدید کودک
- آسم و در موارد بدتر، آنافیلاکسی

مبارزه با واکنشهای آلرژیک بدن نوزادان به ذرت
اولین و مهمترین راهکار برای مقابله با واکنشهای آلرژیک بدن نوزادان به ذرت این است که محصولات حاوی این ماده غذایی را از برنامه روزانه آنها حذف کنیم. همچنین، بهتر است در چنین شرایطی، فرزند خود را با غذاهای خانگی تغذیه کنید، زیرا ممکن است مواد غذایی آماده حاوی ذرت یا محصولات این ماده غذایی باشند. علاوه بر این موارد، اگر با علائم شدید آلرژی در بدن کودک خود مواجه شدید، فوراً او را به بیمارستان ببرید؛ پزشک متخصص اطفال میتواند با کمک اپینفرین (آدرنالین) وضعیت بدن بیمار را کنترل کند.
به یاد داشته باشید که عدم تحمل ذرت با واکنشهای آلرژیک بدن نوزادان به این ماده غذایی متفاوت است؛ در چنین شرایطی، کودک در معرض مشکلات گوارشی قرار میگیرد. نوزادان مبتلا به عدم تحمل ذرت ممکن است علائم زیر را در بدن خود تجربه کنند:
- باد شدید معده
- دل درد
- اسهال
همچنین، در مقایسه با علائم آلرژی، نشانههای بیماری عدم تحمل ذرت ممکن است کوتاه مدت باشد.
نکات مهم در مورد انتخاب و ذخیره ذرت در منزل
وقتی اطمینان حاصل کردید که کودک شما به مصرف ذرت آلرژی ندارد یا از عدم تحمل ذرت رنج نمیبرد، حتماً این ماده غذایی مغذی را به برنامه روزانه او اضافه کنید. در ادامه این مقاله، چند نکته مهم در مورد انتخاب و ذخیره بهترین نوع ذرت موجود در بازار، جهت استفاده در وعدههای غذایی نوزادان ارائه شده است که به شرح زیر میباشند:
1-ذرت تازه را برای تغذیه فرزند خود انتخاب کنید، زیرا بهترین راه استفاده از مزایای سبزیجات، انتخاب محصولات تازه است.
2-ذرت بدون سموم شیمیایی و در صورت امکان، نوع ارگانیک آن را برای تغذیه کودک خود انتخاب کنید.
3-لازم است بدانید که فروش ذرت با پوست بر روی آن، این ماده غذایی را از حرارت، آسیب و آلودگیها محافظت میکند.
4-همچنین، اطمینان حاصل کنید که پوست ذرت خشک نباشد، زیرا پوست خشک نشانه مانده بودن این ماده غذایی است. ذرت تازه باید دارای پوستی مرطوب و سبز باشد.
5-توجه داشته باشید که دانههای ذرت نیز باید برجسته و براق باشند.
6-علاوه بر این موارد، پرهای بالای سر ذرت نیز (موهای قهوهای بالای سر ذرت) باید چسبناک و درخشان باشند.
7-شما میتوانید ذرت منجمد را هم به منظور تغذیه فرزندتان خریداری کنید.
8-اگر تصمیم دارید تا ذرت کنسرو شده را به وعدههای غذایی کودک خود اضافه نمایید، مواد تشکیلدهنده آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که شکر اضافی در آن وجود ندارد. جالب است بدانید که کنسرو ذرت پروتئین کمتری نسبت به نوع تازه آن دارد.
9-سعی کنید ذرت خریداری شده را ظرف سه روز مصرف کنید.
10-به منظور سالم ماندن ذرتهای خریداری شده، آنها را در یک ظرف دربدار قرار داده و در یخچال قرار دهید.
11-لازم است بدانید که ذرت باید دور از نور خورشید یا حرارت نگهداری شود، زیرا قندهای ذرت به آسانی تبدیل به نشاسته میشوند.
12-اگر سوپرمارکت اجازه میدهد، پوست ذرت تازه را باز کنید تا کیفیت دانههای ذرت را بررسی نمایید؛ اما اگر به شما اجازه کندن پوست ذرت داده نمیشود، حداقل آن را با دستان خود فشار دهید تا سفتی دانههای ذرت را احساس کنید تا ذرت تازه را که دارای دانه های سالمی است، برای اضافه کردن به برنامه غذایی نوزاد خود خریداری نمایید.
برای سفارش محصولات کشاورزی نیمه آماده همچون سیب زمینی، ذرت، نخود فرنگی، هویج، پیاز و … با کیفیت و مرغوب از بهاران پیمان گلستان (ساویس) و کسب اطلاعات بیشتر با تیم فروش ما تماس بگیرید.